Kommunalt ansatt siktet for seksuelt krenkende adferd mot mindreårige:

Utvidede åpningstider på lavterskeltelefonen

Hvaler kommune ar utvidet åpningstidene på sin lavterskeltelefon. Bakgrunnen er at en ansatt i Hvaler kommune er siktet for seksuelt krenkende adferd mot mindreårige barn.

Publisert

Rådmann Rune Antonsen bekrefter dette gjennom et informasjonssbrev på kommunens hjemmesider. Der opplyser rådmannen at Hvaler kommune har økt tilgjengeligheten for innbyggere som har behov for å snakke med noen om sine utfordringer i den situasjonen som har oppstått. 

Før helgen kom meldingen om at en Hvaler-mann i 40-årene var siktet for seksuell krenkende adferd overfor mindreårige barn, altså barn under 16 år. Mannen er ansatt i Hvaler kommune.

Rådmann Rune Antonsen opplyser at det har vært dialog med politiet etter at den ansatte ble siktet og varetektsfengslet i forrige uke.

-Kommunen har prioritert å ivareta de nærmeste berørte gjennom dialog med representanter for vårt kriseteam. Vi har i tillegg gjort det enklere for alle som har behov for det, å komme i kontakt med oss, sier Antonsen.

Vanligvis er kommunens lavterskeltelefon beemannet på mandager og torsdager fra klokken 09,30-11,30, men denne er nå utvidet til å gjelde hver da fra mandag til og med lørdag. Kommunens lavterskeltelefon 989 08 683 er nå bemannet på dag- og kveldstid, fra klokka 08,30 til 20,30. 

Rådmanen opplyser videre at det her er helsepersonell som svarer, og de som ringer kan velge å være anonyme.

Siktelsen mot Hvaler-mannen gjelder seksuelt krenkende adferd overfor barn som er under 16 år. 

-Vi forholder oss til politiet som etterforsker saken, og forholdet til den som er siktet behandles som en personalsak i kommunen, sier rådmann Rune Antonsen.

Powered by Labrador CMS