Meninger:

Anne May Sandvik Olsen og Hvaler Høyre sier et rungende ja til utbygging av boligområde på Rød.

Hvaler Høyre: - Hvaler kommune trenger flere skatteebetalere og flere barn

Hvaler kommune trenger følere skattebetalere og flere barn, skriver partiledelsen i denne kronikken. Den gir uttrykk for skribentens mening.

Publisert
Høyre sier ja til utbyggingsalternativ 1 på Rød.

I kommunestyremøtet den 12.9.2024 skal det avgjøres politisk om utbyggingsplanene ved Rød lokalsenter skal skrotes eller godkjennes. Her skal kommunestyrerepresentantene stemme ja eller nei til rådmannens innstilling til denne saken, som har gått fram og tilbake til politikerne i flere år.

Det er lagt opp til 43 boenheter fordelt på småhusbebyggelse/rekkehus og eneboliger i et skogsområde syd for Hvaler skole/ Hvalerhallen og idrettsbanen. Dette vil bety at hvalersamfunnet kan få inn unge barnefamilier, og dermed også etterlengtede skatteinntekter. 

Hvaler Høyre har i hele tiden vært positive til utbyggingen på Rød, hvor arealene blir omregulert fra næringsarealer til boliger.

Kapasitet i skole og barnehager er fra kommunens administrasjon oppgitt som god. Befolkningsutviklingen i kommunen har de siste årene hatt en stigende gjennomsnittsalder, og prognosene for fremtiden peker på fallende elevkurver og en lav andel unge mennesker. 

Utvikling av sentralt beliggende boligområder som støtter opp under kommunal infrastruktur og høy arealeffektivitet vil være viktig for hvalersamfunnet i et langsiktig perspektiv.

Hvaler Høyre mener det ligger svært godt til rette for utvikling av området, med uteområder som er tilgjengelige for alle. Boligområdet retter seg primært mot barnefamilier med sin beliggenhet. 

Funksjonalitet for familier er et viktig fokus for det aktuelle området, på lik linje med muligheten for å bli gammel i egen bolig.

Fra rådmannens innstiling leser vi: "Rådmannen vurderer alternativ 1 som det foretrukne alternativet, da dette er i samsvar med formålet og følger allerede etablert trasé, og således minimerer unødige inngrep i regulert fri-/idrettsområde og eksisterende nærturterreng".

Hvaler Høyre sier et rungende JA til alternativ 1!

Nina Jacobsen, Hvaler Høyre
Lars Egil Lande, Hvaler Høyre.

Rød lokalsenter er på overordnet nivå vurdert som et av få fortettingsområder på Hvaler. Fordelen med Rød er nærheten til skole og barnehage, og området ligger tett på offentlig kommunikasjon. 

Det er rikelig med skogsareal igjen etter at området er utbygd. 

I tillegg er området et av veldig få steder som har vannkapasitet, "slokkevann", og det ligger derfor til rette for utbygging/utvikling.

Eier av området har i mange år arbeidet med planer for utbygging sammen med entreprenører og rådgivende konsulenter. Vi kan jo bare tenke oss hvor mye dette har kostet.

Skal vi trekke en parallell til hotellsaken på Sand, som vi jo bør, blir resultatet av nei til utbygging her et sterkt signal til grunneiere og investorer at å satse på Hvaler er lite lurt.

DA BLIR VI SITTENDE IGJEN MED JORDBÆRSTEDENE OG HUNDREMETERSKOGENE VÅRE, TIL VI TIL SLUTT BLIR ABSORBERT AV FREDRIKSTAD KOMMUNE. 

Vil vi det, da? Det blir ikke flere barn av slik tenking.

Hvaler trenger barn! 

Hvaler har kapasitet til flere barn i barnehager og skole! 

Hvaler trenger flere skatteinntekter! 

Hvaler trenger lavere gjennomsnittsalder for sine innbyggere!

Vennlig hilsen

Kommunestyrerepresentanter for Hvaler Høyre

Anne May Sandvik Olsen

Lars Egil Lande

Nina Jacobsen

Powered by Labrador CMS