Bli bøssebærer sammen med oss. Vi skal stå "sammen for små helter", sier Alvida Vega Magnus-Johansen, Emma Carlsen-Wammeli og Ine Lefsaker.

TV-aksjonen:

- Trenger flere bøssebærere

Ungdomsskoleelevene ved Hvaler barne- og ungdomsskole trenger flere bøssebærere til TV-aksjonen på søndag.

Publisert Sist oppdatert

Dette er Barnekreft-foreningen

  • Barnekreftforeningen er en selvstendig, landsdekkende og frivillig organisasjon som ble etablert i 1982.
  • Foreningen har 6000 medlemmer fordelt på 13 fylkeslag, 300 tillitsvalgte og 17 ansatte.
  • Formålet er å bekjempe barnekreft og gi støtte til familier som rammes av barnekreft.

Det er som vanlig elevene ved ungdomsskolefaget "Innsats for andre" som står for gjennomføringen av TV-aksjonen lokalt på Hvaler førstkommende søndag. Bøssebærere er også som vanlig mangelvare, og nå håper elevene som legger ned mange arbeidstimer i TV.aksjonen,  at lokalbefolkningen på Hvaler vil melde seg til tjeneste førstkommende søndag.

- Vi har behov for flere bøssebærere, opplyser Geir Bjelland Pedersen ved Hvaler barne- og ungdomsskole.

Barnekreftforeningen

Det er Barnekreftforeningen som er tildelt TV-aksjonen i jubileumsåret 2024. Elevene opplyser at det for de innsamlede pengene skal etableres familiehus nær sykehusene i Tromsø, Bergen, Trondheim og Oslo, der alvorlig syke barn kan være sammen med sin familie.

Elevene opplyser også at det i familiehusene også vil være rom for besøk av besteforeldre, tanter og onkler, venner og andre mennesker som er tett på og har betydning i familiens liv.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen forteller på nettsiden til TV-aksjonen at hun er svært glad for at årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen.

– Jeg er helt sikker på at dette blir en TV-aksjon som vil engasjere befolkningen, og vi i NRK er stolte over å videreføre verdens største dugnad, som nå er 50 år, sier Fürst Haugen.

Verdens største dugnad

Generalsekretær Trine Nicolaysen i Barnekreftforeningen gleder seg til at vi i Norge skal få mer kunnskap om, og få bidra til å hjelpe barn som rammes av alvorlig sykdom.

– I Sverige, Danmark og Finland ønskes familier med langtidssyke barn velkommen til familiehus i nærheten av behandlingsstedet. I Norge har vi ingen tilsvarende tilbud, og Barnekreftforeningen søkte om TV-aksjonen 2024 for å etablere fire slike hus, sier hun.

TV-aksjonen NRK regnes som verdens største dugnad. Siden starten i 1974 er det samlet inn over elleve milliarder kroner gjennom TV-aksjonen, omregnet til dagens kroneverdi.

Klar oppfordring

På Hvaler er det gjengen i valgfaget "Innsats for andre" som står for gjennomføringen.

- Vi trenger at du på søndag står klar som giver for denne meget viktige saken, men vi ønsker oss også flere bøssebærere, sier Geir Bjelland Pedersen til Hvaler Budstikke. 

- Meld deg til dette på TV-aksjonens nettsider og hjelp elevene i "Innsats for Andre", slik at vi kan få til tidenes innsamling her på Hvaler. Vi står sammen for små helter, sier Geir Bjelland Pedersen. 

Powered by Labrador CMS