Meninger:

Løftebrudd, skriver MDGs Anne Marit Skovly om saken med utbygging på Asmaløy

Anne Marit Skovly: - "Gammelskogen" står nå i fare for å raseres av tre utbrytere fra Ap, én vingle fra SV og to løftebrytere fra SP

Løftebrudd, overstyring av vedtak og private meninger er blitt hvalerpolitikkens nye ansikt, skriver Anne Marit Skovly i denne kronikken.

Publisert
Vern om denne "gammelskogen", skriver Anne Marit Skovly.

Løftebrudd, overstyring av vedtak og private meninger er blitt Hvalerpolitikkens nye ansikt.

Engasjerte mennesker deltar i aksjonsgrupper og melder seg inn i politiske parti for å styrke demokratiet vårt. Skal det vise seg som bortkastet tid og krefter?

Det er ikke lett å velge seg et riktig parti å stemme på og følge. Da er det godt man som velger kan lese seg opp på de ulike partiprogrammene og finne frem til det partiet man mener har de beste ideene for et godt samfunn. For det er jo partiprogrammet som skal styre politikken? Eller?

Miljøpartiet de Grønne på Hvaler har lovet å jobbe for en arealnøytral kommune, der vi skåner natur. Her står "gammelskogen" i en særstilling. 

Vi vet at denne binder CO2 svært effektivt, det er vår "regnskog", våre lunger og vårt gull for bevaring av fremtidens økosystemer. 

Nyplantet skog er ikke på langt nær så effektiv for å binde CO2

Skoleskogen rundt skolesenteret vårt på Asmaløy er en slik "Gammelskog", attpåtil med et unikt myrområde. 

Nye boliger for unge må bygges, MDG Hvaler håper vi kan tenke nytt rundt hvordan vi skal vinne flere småbarnsfamilier til øyriket vårt. Nedbygging av store naturområder er ikke løsningen. Ei heller ødeleggelse av det flotte og unike skoleområdet vårt, som daglig brukes til undervisning og rekreasjon.

"Gammelskogen" står nå i fare for å raseres av tre utbrytere fra Ap, én vingle fra SV og to løftebrytere fra SP.

I Arbeiderpartiet har man bestemt at vedtak på et medlemsmøte skal være bindende for de folkevalgte politikerne. Det bryr ikke Paul, Wenche eller Rolf seg noe om.

Hvaler Ap har lagt ut sitt valgprogram for 23-27 på sin FB side, https://www.facebook.com/hvaler.arbeiderparti?locale=nb_NO

Her kan vi lese om klima og miljø:

Balanse mellom vekst og vern er viktig, fordi vern er en viktig del av den fremtidige veksten. Hvaler er en nasjonalparkkommune. Naturen er Hvalers "gull". Hvalers unike kvalitet må̊ bevares gjennom fremtidsrettet arealforvaltning.

Dette forsterkes gjennom Ap sitt nasjonale program:

  • Gi hensynet til natur og klima større vekt i plan og bygningsloven og styrke kommunens rolle og kompetanse i natur- og klimaarbeidet.
  • Stanse tap av arter og naturtyper, ta vare på det biologiske mangfoldet og urørt natur!

Hva er det de tre utbryterne ikke forstår?

Ser vi på Aps samarbeidspartiere, SV og SP, er situasjonen like håpløs:

Hvaler SV sitt valgprogram kan man lese fra deres facebookside: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064806006541&locale=nb_NO

Her er deres løfte for Hvalers natur:

Vi sier ja til en utvikling som ivaretar Hvalers biologiske mangfold, og som sørger for allmenhetens tilgang til friluftsliv og rekreasjon. Nedbyggingen av Hvalers natur og tapet av naturmangfold skal stanses gjennom mer vern.

Hva er det utbryteren fra SV ikke forstår?

Hvaler Sp har et soleklart standpunkt i sitt valgprogram for 23-27, der fokus ligger på spredt bebyggelse: https://www.senterpartiet.no/lokallag-og-fylkeslag/ostfold/hvaler

  • Hvalers kvaliteter som bosted er knyttet til spredt bebyggelse med små sentra rundt havnene.
  •  Vi ønsker å styrke bosettingen i de deler av kommunen som har svakest befolkningsgrunnlag. Det betyr at vi ikke aksepterer regelverk som styrer all utbygging til sentra/grendesentra.
  • Sammen med en desentralisert boligbygging vil det vitalisere hele Hvaler. Ved å fokusere på at vi er en bygd med mange verdifulle kvaliteter, men samtidig nær byen, vil vi virke forlokkende på barnefamilier.

Hva er det Hvaler Sp sine 3 representanter ikke forstår av sitt eget partiprogram?

Vi har 21 personer i vårt kommunestyre, og i saken om utbygging av skog rundt skolesenteret vårt burde vi hatt et soleklart flertall for bevaring av gammelskog. 

Om vi kunne stole på partiprogrammene til våre folkevalgte partier.

Svært gledelig er det at også Hvaler FrP vil stemme mot boligutbyggingen. La oss ta en titt på deres program, hentet fra deres valgkampbrosjyre.

  • Hvaler FrP ønsker å legge til rette for bosetning på alle Hvalers øyer.
  • Hvaler FrP ønsker å legge til rette for at flere av våre fritidsboliger kan få status som bolig, noe som igjen vil gi økte skatteinntekter til Hvaler kommune og sikre at kommunen kan bestå som en selvstendig kommune.
  • Hvaler FrP ønsker utvikling, samtidig som vi ønsker å ta vare på Hvalers særpreg.

Honnør til Frp for å være konstruktive for bedret økonomistyring i boligpolitikken samt ønske om å ta vare på Hvalers særpreg. Løftene holdes!

La oss håpe at de nevnte representanter fra Ap, SV og SP leser godt igjennom sine partiprogram og stemmer slik de har lovet velgerne sine!

La meg få pusten tilbake!

Powered by Labrador CMS